Auto kopen tips

Essentiële dingen om te weten bij het kopen van een gebruikte auto

Gebruikte auto kopen

U kunt lokaal beschikbare auto’s bekijken in advertenties en via sites zoals Edmunds en Cars.com, volgens Jeff Ostroff, advocaat van de consument en oprichter van CarBuyingTips.com .

Edmunds heeft een True Market Value (TMV) -prijstool die u laat zien wat andere mensen in uw omgeving voor een auto hebben betaald, evenals een app met de TMV-tool, autocalculators en andere handige tools. Om te helpen bij het vinden van een gerenommeerde dealer, kunt u Edmunds beoordelingen van lokale dealers lezen.

Ostroff raadt ook aan om eBay te bezoeken om de basis te leggen voor latere onderhandelingen. “Als u weet hoeveel de auto de afgelopen 30 dagen op eBay heeft verkocht, heeft u een groot voordeel omdat veel dealers op eBay verkopen, dus als u hen laat zien wat andere dealers deze auto deze maand hebben verkocht, kunnen ze niet gebruiken rookgordijnen om je te misleiden tot een hogere prijs, ‘zegt hij.

Voer een voertuiggeschiedenisrapport uit

Zodra u het voertuigidentificatienummer van de auto of kenteken check van eigenaar heeft, kunt u een rdw check uitvoeren met bedrijven zoals CARFAX en AutoCheck. Als een dealer of verkoper terughoudend is met het verstrekken van het VIN-nummer, beschouw het dan als een rode vlag.

Vragenlijst voor wanneer je een auto gebruikt kopen wilt

Wees bereid om de juiste vragen te stellen voordat u naar de dealer gaat of contact opneemt met iemand die een gebruikte auto verkoopt. Edmunds biedt een handige vragenlijst voor gebruikte auto’s.

 

Overweeg Financiering

Om een prijsklasse te helpen bepalen, heeft Edmunds ook een handige “Hoeveel auto kan ik me veroorloven?” rekenmachine die rekening houdt met de aanbetaling in contanten, de mogelijke inruilwaarde en hoeveel u mogelijk verschuldigd bent op uw oude auto.

Ostroff zegt echter dat het zelf verkopen van uw auto uw winst kan verhogen en u kan helpen potentiële oplichting te voorkomen. ‘Zij (dealers) bieden u $ 4.000 tot $ 6.000 onder de marktwaarde voor uw inruil’, zegt hij. “We raden aan om het zelf te verkopen om de verkoopopbrengst te maximaliseren. Door de twee inruil- en aankooptransacties te combineren, krijgen ze meer trucs en rookgordijnen om je aan te trekken.”

 

 

Comments Off on Essentiële dingen om te weten bij het kopen van een gebruikte auto