Hoe kies ik een hybride fiets?

Hoe vind ik een goede hybride fiets?

Op 28 mei dook op Twitter een video op met een politieagent van de New York Police Department (NYPD) die zijn fiets hijst, deze gewelddadig in een menigte demonstranten van Black Lives Matter duwt en vervolgens de mensen ermee plat maakt alsof ze espresso aanstampen. Een andere video, meer dan een week later gepost, zag de politie in Seattle hun fietsen gebruiken om demonstranten te barricaderen die op de vlucht waren voor traangas-explosies. Weer een ander beeldmateriaal van een groep fietsagenten in Philadelphia die afdaalden op demonstranten terwijl ze met stokken werden geslagen.

Fietsen vergelijken op 10beste.com

Dit zijn slechts enkele van de beelden die de afgelopen weken op sociale media zijn verschenen en documenteren dat de politie hun fietsen gebruikt om demonstranten te onderwerpen, wat tot verontwaardiging in het hele land leidt. Als gevolg hiervan heeft de Noord-Amerikaanse distributeur van Fuji de verkoop van fietsen aan politiediensten opgeschort, terwijl Trek Bikes, te midden van oproepen tot navolging van het bedrijf, een verklaring aflegde waarin hij het gebruik van zijn fietsen door de politie als ‘weerzinwekkend’ beschouwde. van fitness, vrijheid en (naar adem snakkende) enkels inluidde, waardoor de weg werd vrijgemaakt voor het kiesrecht van vrouwen. 10beste heeft goeie fietsen.

 

In de 20e eeuw steeg de fiets opnieuw om het primaat van de auto uit te dagen. Terwijl Amerika suburbanisatie onderging (een proces dat wordt aangedreven door racistisch beleid), domineerden auto’s de wegen; in de naoorlogse jaren investeerden steden niet in het openbaar vervoer en werden fietsers en voetgangers de marges in gedreven. Gedurende deze periode vochten stadsgenoten om te voorkomen dat auto’s hun wijken verwoestten en hun kinderen vermoordden. In de jaren zeventig reageerden babyboomers op de milieu- en gezondheidsproblemen van autocentrisme met meer activisme en een nieuwe fietsboom. De fietsverkopen stegen van zes miljoen per jaar tot meer dan 15 miljoen per jaar van 1970 tot 1972, de federale overheid investeerde in een netwerk van fietspaden en demonstranten in steden in heel Amerika marcheerden (of beter gezegd reden) voor schonere lucht en veiliger straten . Hybride fiets kopen om beter te rijden.

 

De afgelopen twee decennia zijn politiediensten steeds vaker de fiets gaan gebruiken als middel om de menigte te beheersen. In 2018 publiceerde het Police Executive Research Forum, een denktank zonder winstoogmerk, het rapport ‘The Police Response to Mass Demonstrations: Promising Practices and Lessons Learned’. Het rapport noemt fietsofficieren een ‘essentiële hulpbron bij massademonstraties’ en zegt dat ze ‘vaak worden gezien als minder intimiderend dan andere officieren en daardoor gemakkelijker met demonstranten kunnen communiceren’.

 

Maar zoals we in de recente video’s hebben gezien, hebben bepaalde politiediensten de goedaardige manier van fietsen omgetoverd tot een show van geweld, en zelfs slippen voor de camera met openingscreditsprecisie. (Hoewel het in de praktijk niet altijd zo soepel gaat.)

De beste product reviews

Het voelt schokkend om de fiets samen met wapenstokken en pepperspray te zien, vooral gezien zijn lange geschiedenis als een middel tot positieve verandering. Voor elke fietsboom in de afgelopen eeuw en een kwart is er inderdaad een overeenkomstige verschuiving in het sociale bewustzijn geweest. Op het hoogtepunt van de eerste fietsgekte van het land, in 1896 – een jaar nadat Roosevelt de Scorcher Squad had aangesteld – zei Susan B. Anthony dat de fiets ‘meer heeft gedaan om vrouwen te emanciperen dan wat dan ook ter wereld. Het geeft vrouwen een gevoel van vrijheid en zelfredzaamheid. Ik sta en verheug me elke keer als ik een vrouw voorbij zie rijden op een wiel … het beeld van een vrije, ongestoorde vrouwelijkheid. ‘ In diezelfde periode verklaarde suffragist Elizabeth Cady Stanton dat de fiets “vrouwen met meer moed, zelfrespect en zelfredzaamheid zou inspireren en de volgende generatie krachtiger zou maken van lichaam en geest.” De fiets was eerder in opstand gekomen over hoe vrouwen zich moesten kleden en gedragen, wat een nieuw tijdperk bracht.

De fiets bleef de komende decennia het favoriete voertuig van demonstranten. De Critical Mass-rit werd in 1992 in San Francisco geboren als demonstratie van het concept ‘veiligheid in cijfers’, waarbij een hogere fietsdichtheid de straten veiliger maakt voor fietsers. In de 21e eeuw had de Critical Mass-rit zich over de hele wereld verspreid. In 2004 arresteerde de NYPD deelnemers aan een bijeenkomst die samenviel met de Republikeinse Nationale Conventie. Na de arrestaties gaat de stad voorbij.

Comments Off on Hoe vind ik een goede hybride fiets?